Waterparken in Nederland

16/10/2015

Wat doe je als je het te koud vind voor een pretpark? Of als je bijvoorbeeld niet van Halloween houdt dat volop gevierd wordt rond deze tijd van het jaar? Of als je het gewoon niet zo hebt voor pretparken? Eén van de vele opties is om een waterpark te bezoeken. In dit artikel kijken we wat de grootste zwembaden van Nederland te bieden hebben.

Tikibad

Het grootste zwemparadijs van Nederland is natuurlijk het Tikibad. Met meer dan een kilometer aan glijbanen en heel wat belevenissen voor zowel jong als oud, is het dan ook zeker eens een bezoekje waard. Het park ligt in Wassenaar en telt 11 glijbanen, de ene al heftiger dan de andere. Daarnaast kan je ook genieten in het buitenbad of de langste lazy river van Europa. Bovendien is het Tikibad prima te combineren met een dagje Duinrell. Voor meer informatie en tickets kan je terecht op de website van het Tikibad. Raadpleeg zeker onze kortingen ook eens.

Aqua Mexicana

Aqua Mexicana is het nieuwste zwembad van Nederland, het is geopend op 1 mei 2015. In het park kan je in Mexicaanse stijl genieten van heel wat baden en glijbanen. Het waterpark is samen met het pretpark gelegen in Slagharen. Het park telt in totaal 10 glijbanen, waarvan 3 erg grote. Buiten de glijbanen kan je ook genieten van diverse waterspeeltuinen of het grootste bubbelbad van Nederland. Je kan een bezoek aan het waterpark ook combineren met een dagje plezier in het naastgelegen Attractiepark Slagharen. Voor meer informatie en tickets kan je gaan kijken op de website van Aqua Mexicana.

Splesj

Splesj is het grootste outdoor waterpark van Nederland en ligt in Hoeven. Het waterpark telt 7 glijbanen die allemaal buiten zijn. Daarnaast is er ook een gigantisch spraypark, een grote speeltuin, waterfietsen, een dierenweide en nog veel meer. Voor meer informatie over dit waterpark kan je terecht op hun website.

Aquaventura

Aquaventura is niet echt een zwembad, maar een slidepark. Het ligt in Hellendoorn en telt in totaal 11 glijbanen voor alle leeftijden. Het is ook perfect te combineren met een dagje in Avonturenpark Hellendoorn, het naastgelegen pretpark. Voor tickets en meer info kan je terecht op hun website.

Center Parcs de Eemhof

Veel zwembaden in Nederland zijn natuurlijk van Center Parcs. Het eerste Center Parcs zwembad is de Eemhof in Zeewolde. Het park telt 5 glijbanen, een wildwaterbaan, een surfsimulator, een golfslagbad en diverse andere baden. Center Parcs staat erom bekend dat je er kan overnachten, zo kan je optimaal genieten van je bezoek. Voor meer informatie, raadpleeg de website.

Center Parcs het Heijderbos

Het tweede Center Parcs zwembad is Heijderbos in Heijen. Het zwembad telt 4 glijbanen en een wildwaterbaan. Daarnaast heeft het bad ook het standaard golfslagbad en kinderzwembad. Wie meer informatie wil of tickets wil bestellen kan terecht op de website va het Heijderbos.

Center Parcs De Huttenheugte

De Huttenheugte is het volgende Center Parcs zwembad. Het subtropisch zwemparadijs is gelegen in Dalen. Het park heeft 2 glijbanen en een wildwaterbaan. Daarnaast kan je ook genieten in het golfslagbad, bubbelbad en stroomversnelling. Als je meer informatie wil over de Huttenheugte kan je naar de website gaan.

Center Parcs De Kempervennen

Het volgende zwembad is ook een Center Parcs bad, deze keer Center Parcs de Kempervennen. Het zwembad ligt in Westerhoven. Het park telt 4 waterglijbanen en een wildwaterbaan. Daarnaast is er ook nog een koraalbad, golfslagbad en kinderbaden voor de kleinsten. Zoals in alle Center Parcs vakantieverblijven kan je ook hier overnachten en is er naast het zwembad ook een grote speeltuin etc. Voor meer informatie en tickets kan je gaan kijken op de website van De Kempervennen.

Center Parcs Port Zélande

Center Parcs Port Zélande ligt in Ouddorp. Het is net zoals alle Center Parcs zwembaden subtropisch aangekleed. Het zwembad telt 3 waterglijbanen waaronder een Master Blaster, wat bekend staat als een waterachtbaan en uniek is in de Benelux. Daarnaast is er ook een wildwaterbaan, golfslagbad en kinderbad zoals elk Center Parcs zwembad dat heeft. Wie meer informatie wilt over dit zwembad kan terecht op de website.

Center Parcs het Meerdal

Het laatste zwembad van Center Parcs is het Meerdal. Het park ligt in America in Limburg. In het zwembad bevinden zich 2 glijbanen en een wildwaterbaan. Daarnaast kan je ook genieten van verschillende andere belevenissen zoals een golfslagbad en bubbelbaden. Raadpleeg de website voor meer informatie en tickets.

Landal Greenparks het Vennebos

Landal Greenparks lijkt heel erg op Center Parcs en heeft ook een groot zwembad in Nederland. Ook hier kan je in subtropische stijl genieten van glijbanen en zwembaden. Het park telt 6 glijbanen en een wildwaterbaan. Daarnaast heeft het park ook een golfslagbad, bubbelbaden en kinderbaden. Net zoals bij Center Parcs kan je ook overnachten en zo optimaal genieten van de bijhorende speeltuin, kinderboerderij etc. Voor meer informatie en tickets moet je op de website gaan kijken.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook
Blijf op de hoogte van de beste pretpark deals en ontvang alerts voor je favoriete parken.

Door Nathan

Pretparken zijn voor mij al vanaf ik klein was een echte passie, ik heb dan ook al veel pretparken bezocht in binnen- en buitenland. In oktober 2014 ben ik zelf een website gestart en ben tot nu de trotse beheerder van N8N Rides. Sinds juli 2015 werk ik ook mee aan Pretparkdealz om jullie op de hoogte te houden van de leukste nieuwtjes uit de pretparken!

Ontvang de beste pretpark deals in je mailbox, schrijf nu in:

[copernica location="footer"]