Tips om wachtrijen te vermijden

03/03/2017

Wachtrijen, ongetwijfeld voor velen ergernis nummer 1 bij een bezoek aan een pretpark. Niets zo vervelend als uren moeten wachten voor je kan instappen in je favoriete attractie. Je hoopt steeds dat het niet te druk in het park is en je al de leuke attracties kan doen. Om daarvoor te zorgen, lijsten we hieronder een aantal tips op waardoor je wachtrijen ietwat kan vermijden.

Tip 1:

Je bereidt je best steeds voor als je een bezoek wilt brengen aan een pretpark. Zoek zeker vooraf wat informatie op. Op de website van elk pretpark vind je een attractielijst en een plattegrond, zo weet je meteen welke attracties een park te bieden heeft en welke je zeker niet mag missen. Je kan bijvoorbeeld een checklist maken of aanduiden op een parkplannetje welke attracties je al gedaan hebt. Zo bespaar je veel tijd met wandelen, discussiëren en wachten.

Tip 2:

Vooral als je een pretpark in het buitenland bezoekt, kan dit een belangrijke tip zijn. De vakanties vallen in alle landen anders. Nederlands heeft vaak op andere data vakantie dan België en Duitsland. Best zoek je op voorhand eens op wanneer de vakanties vallen in andere landen, want natuurlijk is het veel drukker als het land waar je een park bezoekt vakantie heeft.

Tip 3:

Als je grote drukte wilt verwijden, kom je best op tijd naar het park. Het eerste uur dat een park geopend is, is het het rustigst en kan je het meest attracties doen.

Tip 4:

Als de poorten open gaan, is het vaak niet slecht om als eerst naar je favoriete attractie te rennen. Zo heb je die op zijn minst al gedaan en heb je er waarschijnlijk zelfs niet lang voor moeten aanschuiven.

Tip 5:

Als de poorten net open zijn, zijn er meestal één of twee attracties waar de grote meerderheid van de mensen naartoe stormt. Ga daar niet eerst naartoe, maar sla die attracties over. Je kan ook links afslaan waar de grote meerderheid rechts afslaat, achteraan in het park beginnen en naar voor komen of tegen de stroom mensen in gaan.

Tip 6:

Je kan ook wachtrijen bij restaurants gemakkelijk vermijden. Tussen 12:00 uur en 13:30 uur is het er erg druk. Als je ervoor of erna eet, moet je vaak minder lang wachten.

Tip 7:

In sommige parken hebben sommige attracties een single riders-line. Deze is bedoeld om lege plaatsen op te vullen zodat de trein altijd maximaal gevuld zit. Door deze te gebruiken, vermijd je heel vaak een lange wachtrij. In de Efteling kan je het onder andere vinden bij Baron 1898 en de Bob, in Walibi Holland bij Lost Gravity en de Space Shot, in Walibi Belgium bij Pulsar, in Disneyland Parijs bij Space Mountain: Mission 2, in Walt Disney Studios bij Crush Coaster, Toy Soldier Parachute Drop, RC Racer en Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy, in Phantasialand bij Taron en Raik en in Europa-Park bij Blue Fire, Wodan en Arthur The Ride.

Tip 8:

In sommige parken kan je gebruik maken van een gratis fast pass systeem. Het bekendste voorbeeld hiervan is Disneyland, waar bij diverse attracties een automaat staat waar je een kaartje kan ophalen. Op dat kaartje staat een tijdstip waarop je via een aparte ingang in de attractie mag, waarbij de wachttijd erg kort is. Wees ook hier er snel bij, want zulke kaartjes zijn snel uitverkocht.

Tip 9:

Als je niet lang in de wachtrijen wil staan, kan je ook tegen een prijs een kaart kopen waarmee je minder lang of niet moet wachten bij sommige of alle attracties. Dit kan in onder andere Walibi Holland, Walibi Belgium, Phantasialand en Movie Park.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook
Blijf op de hoogte van de beste pretpark deals en ontvang alerts voor je favoriete parken.

Door Nathan

Pretparken zijn voor mij al vanaf ik klein was een echte passie, ik heb dan ook al veel pretparken bezocht in binnen- en buitenland. In oktober 2014 ben ik zelf een website gestart en ben tot nu de trotse beheerder van N8N Rides. Sinds juli 2015 werk ik ook mee aan Pretparkdealz om jullie op de hoogte te houden van de leukste nieuwtjes uit de pretparken!

Ontvang de beste pretpark deals in je mailbox, schrijf nu in:

[copernica location="footer"]