Safaripark Beekse Bergen (Nederland) versus Krugerpark (Zuid-Afrika)

17/07/2018

Wij hebben het geluk gehad om door het prachtige Krugerpark in Zuid-Afrika te mogen rijden. Het is één van de bekendste wildparken in Afrika en trekt jaarlijks grote aantallen toeristen aan. Een tijdje daarvoor hadden we ook een bezoekje gebracht aan het Safaripark in Beekse Bergen, dat net iets dichter bij huis ligt. Het leek ons dan ook leuk én interessant, om eens een vergelijking te maken van beide safariparken. Komt Beekse Bergen in de buurt qua ervaring? En welke verschillen zijn er?

safaripark beekse bergen versus krugerpark zuid-afrika

Grootte van het park

Het is vrij oneerlijk om Safaripark Beekse Bergen te vergelijken met Krugerpark, op basis van grootte. Het Krugerpark beslaat een enorme oppervlakte van 20.000 km². Het is zo’n 380 km lang en 60 km breed. Het bevat dan ook meerdere kampen, stop plaatsen en zoveel meer. Ter vergelijking: de oppervlakte van België bedraagt ongeveer 30.000 km². Het Krugerpark is zo goed als een land op zich. Het Safaripark in Beekse Bergen heeft uiteraard minder ruimte om mee te werken: een mooie 1,2 km². Een gigantisch verschil met het Krugerpark, maar het is wat je met die ruimte doet uiteraard.

Diersoorten

In het Krugerpark verblijft een grote variatie aan diersoorten. Ze staan bekend om het houden van grote aantallen van ‘The Big Five’. In totaal verblijven er meer dan 550 verschillende diersoorten. In Beekse Bergen zitten er meer dan 150 verschillende diersoorten. Er zitten m.a.w. bijna 4x zoveel diersoorten in Krugerpark. Maar als je dan rekening houdt met de verschillen qua oppervlakte, vinden wij dat je erg veel diersoorten te zien krijgt in Beekse Bergen. Bovendien moet je in Krugerpark heel wat afstand afleggen, als je al deze diersoorten gezien wil hebben. Daarnaast is de kans héél erg klein dat je AL deze diersoorten te zien zal krijgen. Een luipaard is erg schuchter en blijft meestal ergens verscholen zitten.

nThambo Tree Camp Zuid-Afrika Klaserie
Copyright Booking.com – nThambo Tree Camp

Overnachten

Wij hebben niet overnacht in het Krugerpark zelf, maar wel in een private park, net onder Krugerpark. Een fantastisch ervaring die ik iedereen kan aanraden. Hierboven zie je een foto van in het nThambo Tree Camp, waar we verbleven. Werkelijk midden in de wilde natuur. Moest je willen reserveren, dan kan dat via deze link. Opgelet: het verblijf is vaak maanden op voorhand al uitverkocht, dus wees er op tijd bij.

In het gloednieuwe Beekse Bergen Safari Resort hebben we noch niet verbleven. In de toekomst komt hier zeker verandering en dan zullen we dit artikel zeker verder aanvullen. Wél hebben we reeds een prachtige rondleiding gekregen door dit nieuwe verblijf, middenin de natuur en tussen de wilde dieren. Daaruit konden we al merken dat het – zeker voor zo dichtbij te zijn – een unieke ervaring is. Ze hebben echt hun uiterste best gedaan om er een authentieke, maar toch erg veilige, ervaring van te maken. Voor al wie wil boeken: volg deze link.

Conclusie

Safaripark Beekse Bergen is een unieke ervaring, dat volgens ons erg dicht bij the real thing zit. Je kan zelf de dieren ontdekken, terwijl ze in de vrije natuur verblijven. Dat op zich is al uniek en erg mooi om te mogen meemaken. Uiteraard is het qua grootte niet te vergelijken, maar je ontdekt meer dan voldoende diersoorten in Beekse Bergen. Zelfs soorten die je niet in Zuid-Afrika kan gadeslaan. Overnachten maakt het dan weer net ietsje specialer en dankzij Beekse Bergen is dat tegenwoordig ook mogelijk én betaalbaar. Wij wensen jullie alleszins heel veel plezier en laat ons zeker weten wat je ervan vond!

Psssst: Als je zoekt naar voordelige tickets en/of de beste arrangementen, check onze Beekse Bergen korting pagina, vol deals en aanbiedingen.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook
Blijf op de hoogte van de beste pretpark deals en ontvang alerts voor je favoriete parken.

Door Thomas

Als beheerder van Pretparkdealz probeer ik zoveel mogelijk deals met jullie te delen. Zo kan je steeds, mét korting, naar je favoriete pretparken vertrekken. Daarnaast schrijf ik af en toe over een nieuwtje van de pretparken. Veel plezier!

Ontvang de beste pretpark deals in je mailbox, schrijf nu in:

[copernica location="footer"]