Pretparken bezoeken met kinderen in Nederland

20/08/2015

Als je kleine kinderen in huis hebt, of je hebt een groot gezin, is het natuurlijk altijd moeilijker om pretparken te bezoeken. Je moet met veel meer mensen rekening houden en kan niet zomaar overal naartoe. In dit artikel kijken we welke kinderattracties de pretparken bieden, hoe groot je kinderen moeten zijn en welke shows geschikt zijn voor de hele familie. Zo weet je waar je kan als je je kinderen een onvergetelijk dagje pretpark wil bezorgen.

Efteling

Het bekendste attractiepark van Nederland is natuurlijk de Efteling. Het park staat bekend als een familiepark en dat is zeker de naam waard. Je hebt enkele attracties voor grote kinderen, zoals Joris en de Draak, de Python of de nieuwe achtbaan Baron 1898. Maar ook voor jonge kinderen is er zeker genoeg te doen. Echte aanraders met jonge kinderen zijn Carnaval Festival, de Droomvlucht en het sprookjesbos. Daarnaast telt het park tal van kinderattracties zoals Polka Marina, Monsieur Cannibale of één van de vele carrousels op het Anton Pieckplein.

Op vlak van lengte eisen is de Efteling geen streng park. Alleen voor grote achtbanen moet je een bepaalde grootte hebben. Voor Joris en de Draak moet je 1,10m groot zijn. Voor De Vliegende Hollander, Vogelrok en de Python moet je minimum 1,20m zijn. En voor Baron 1898 moet je 1,40m groot zijn. In de wildwaterbaan Piraña moeten kinderen kleiner dan 1m op de schoot, en kleiner dan 1,20m vergezeld worden door een volwassene.

In het park zijn ook heel wat shows te vinden voor kinderen. Zo is de sprookjesboom er was eens… een schitterende show voor jonge kinderen. Ze kunnen ook dagelijks Jokie en Jet ontmoeten, eveneens als mascottes Pardoes en Pardijntje.

Conclusie: Efteling is een leuk park om te bezoeken als je een gezin of jonge kinderen hebt.

 

Walibi Holland

Walibi Holland staat vooral bekend als een park voor grotere tieners, maar kan je er ook terecht met jonge kinderen? Walibi telt voornamelijk grote achtbanen, maar er is ook een aparte kinderzone waar enkele kinderattracties bij elkaar staan. Verder staan er in het park nog enkele familieattracties zoals Le Tour Des Jardins, Le Pavilion De Thé, de Merrie Go’Round en de juniorcoaster Drako.

In Walibi Holland zijn de lengte eisen wel wat strenger. Voor de allergrootste attracties zoals Goliath, Condor, Excalibur en de Botsauto’s moet je 1,40m groot zijn. Voor de overige wilde attracties zoals Xpress: Platform 13, Speed Of Sound, Robin Hood, G-Force en Space Shot moet je minimum 1,20m groot zijn. Voor de Kartbaan moet je 1,50m zijn en voor de Skydiver 1,55m. In kinderattracties mogen kinderen in vanaf een lengte van 0,90m.

In Walibi Holland spelen geen shows, dus ook voor kleine kinderen is dat niet interessant.

Conclusie: Walibi Holland is een park waar kleine kinderen zich wel kunnen vermaken, en je zeker als gezin naartoe kan gaan. Als je enkel jonge kinderen bij je hebt, kan je echter beter afzakken naar een ander park.

 

Toverland

Toverland is het jongste pretpark van Nederland en staat erom bekend een zeer kindvriendelijk park te zijn. Toverland telt enorm veel attracties en speeltuigen waar jonge kinderen zich uren op kunnen vermaken. Iets oudere kinderen kunnen zich ook amuseren in attracties zoals de Troy, Dwervelwind of Boosterbike.

Ook in Toverland zijn er lengte eisen bij de attracties. Voor de Boosterbike moet je 1,40m groot zijn. Voor de Troy en scorpios minimum 1,20m. Voor de Djengu River, Dwervelwind en Villa Fiasko moeten kinderen minimum 1,00m groot zijn. En voor de nieuwe Maximus Blitz Bahn moet je 0,90m zijn, net zoals voor de Boomerang en Backstroke.

Toverland telt naast attracties ook nog drie shows waaronder één kindershow: Toos Tovershow. Families kunnen ook genieten van de High Diving Show of de watershow Katara – Fountain of Magic.

Conclusie: Toverland is een schitterend park om te bezoeken met een gezin of jongen kinderen.

 

Slagharen

Het volgende pretpark is Slagharen. Het is een park dat zeer familiegericht is. Er staan vooral kinder- en familieattracties die aangevuld worden met enkele grote thrill rides.

Ook in dit park zijn lengte eisen van toepassing. Voor de Free Fall moet je 1,40m groot zijn en voor de Thunder Loop en Enterprise 1,30m. Voor de Tomahawk, Ripsaw Falls, Pirat, Octopus en Apollo 1,20m en voor de Main Train en Eagle 1,10m. Voor het merendeel van de kinderattracties moeten je kinderen 0,85m groot zijn.

Ook in Slagharen zijn verschillende shows die zeer kindvriendelijk zijn. Daarnaast is er in het park ook veel entertainment en een parade.

Slagharen heeft ook Aqua Mexicana, een waterpark dat geschikt is voor de hele familie.

Conclusie: Slagharen is een leuk park om te bezoeken met een gezin of jonge kinderen.

 

Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is een iets kleiner pretpark in Nederland dat ook heel wat attracties voor kleine kinderen aanbiedt. Ook families met grote kinderen kunnen er terecht in attracties zoals de Tornado, Tarantula Magica en Montezuma’s Revenge.

Avonturenpark Hellendoorn is geen streng park op vlak van lengte eisen in attracties. Voor de attractie Montezuma’s Revenge moeten kinderen 1,40m groot zijn. Voor de Tornado, Rioolrat, Piraat Enterhaak en Tarantula Magica 1,20m. De meeste attracties mag je in vanaf 0,90m of kleiner. Let wel op, in Dreumesland, de kinderzone van het park, mag je alleen in de attracties als je kleiner bent dan 1,20m.

Avonturenpark Hellendoorn heeft ook een slidepark waar glijbanen staan voor jong en oud.

Ook in dit park zijn enkele shows te vinden die geschikt zijn voor jonge kinderen.

Conclusie: Avonturenpark Hellendoorn is een leuk park voor jong en oud, dus zeker een aanrader met een gezin of kleine kinderen.

 

Drievliet

Ook Drievliet is een kleiner parkje, maar daarom niet minder leuk voor jonge kinderen. Ook dit park biedt zeer veel kinderattracties, die worden aangevuld met enkele grotere attracties.

In het park moet je voor de attractie Nautilus moet je 1,40m groot zijn, en voor de Draaikolk en Formule X 1,30m. De andere grotere attracties mogen kinderen in vanaf 1,00m. Op de kleinere attracties staan vrijwel geen lengte eisen.

Drievliet biedt enkele kleinere shows die geschikt zijn voor de hele familie.

Conclusie: Drievliet is een goed park voor gezinnen of jonge kinderen.

 

Duinrell

Duinrell is een pretparkje dat een gevarieerd attractieaanbod heeft. Grote kinderen kunnen zich vermaken in attracties als Waterspin, Mad Mill of de Falcon. Maar ook voor de jongere kinderen is er heel wat te beleven.

Voor de Waterspin, Mad Mill en Rodelbaan moet je minimum 1,40m groot zijn. Voor de attracties Falcon, Aqua Shute, Aqua Swing en Schip Ahoj minimum 1,20m en voor de Dragonfly minimum 1,00m.

Duinrell heeft ook Tikibad in bezit, het grootste zwemparadijs van Nederland. Dit is vooral gericht op grotere kinderen, dus af te raden als je jonge kinderen bij je hebt.

Ook Duinrell heeft enkele shows die geschikt zijn voor de hele familie. Ook kan je Rick de Kikker, de mascotte van Duinrell, ontmoeten in het park.

Conclusie: Duinrell is vooral een familiepark, maar ook kleine kinderen kunnen zich er goed vermaken.

 

Plopsa Indoor Coevorden

Plopsa Indoor Coevorden is een park dat zeer gekend is vanwege zijn kindvriendelijkheid. En dat is het dan ook zeker, het is een pretpark dat zich voor de volle 100% richt op jonge kinderen.

Voor de attractie Anubis moet je 1,20m groot zijn. Voor de andere grote attracties moet je 1,00m groot zijn. Op de kleinere attracties, wat het merendeel is, staat meestal geen lengtebeperking.

In het park zijn ook twee kindershows, de Bumbashow en Mayashow, te vinden.

Conclusie: Plopsa Indoor Coevorden is een klein, maar schitterend park om te bezoeken met kleine kinderen.

 

Julianatoren

Julianatoren is een van de vele mini-attractieparken in Nederland dat vooral attracties heeft die gericht zijn op kleine kinderen. De grootste attractie van dit soort parken is meestal een achtbaan, net zoals dat hier het geval is.

Voor de Zogeheten Tollende Muis moet je minimum 1,20m zijn. De andere attracties mag je in vanaf 0,90m of 0,95m.

In het park zijn diverse shows te vinden van Jul en Julia de muis, de mascottes van het park. Deze shows zijn ideaal voor jonge kinderen.

Conclusie: Julianatoren is één van de vele kleine parken dat prima te bezoeken is met kinderen.

 

Drouwenerzand

Ook Drouwenerzand is een klein pretpark waar vooral kermisattracties en kleine attracties opgesteld staan. Voor jonge kinderen mag dat natuurlijk de pret niet drukken.

Voor de XLR8 moet je 1,30m groot zijn, voor de Parajump 1,20m en de meeste andere attracties mag je doen vanaf 0,80m.

Conclusie: Drouwenerzand is een heel klein pretpark, maar ideaal voor kleine kinderen.

 

De Valkenier

De Valkenier is eveneens een klein pretpark waar kinderen zich urenlang kunnen vermaken.

In dit pretpark mogen kinderen bijna altijd overal in, aangezien in het park geen wilde attracties te vinden zijn.

Conclusie: De Valkenier is een leuk park voor de allerkleinsten.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook
Blijf op de hoogte van de beste pretpark deals en ontvang alerts voor je favoriete parken.

Door Nathan

Pretparken zijn voor mij al vanaf ik klein was een echte passie, ik heb dan ook al veel pretparken bezocht in binnen- en buitenland. In oktober 2014 ben ik zelf een website gestart en ben tot nu de trotse beheerder van N8N Rides. Sinds juli 2015 werk ik ook mee aan Pretparkdealz om jullie op de hoogte te houden van de leukste nieuwtjes uit de pretparken!

Ontvang de beste pretpark deals in je mailbox, schrijf nu in:

[copernica location="footer"]