Phantasialand opende twee nieuwe achtbanen

16/07/2016

Op 30 juni 2016 zijn er in Phantasialand niet één, maar maar liefst twee achtbanen geopend! In een nieuw dorpje Klugheim, dat behoort tot themagebied Mystery, zijn de afgelopen jaren Taron en Raik verschenen. Deze verschenen samen met grote rotspartijen en mysterieus thema. Ook wij konden natuurlijk een bezoekje niet links laten liggen en gingen onlangs kijken wat het nieuwste van Phantasialand te bieden had. Lees hieronder meer over het nieuwe themagebied Klugheim en onze ervaringen in het Duitse pretpark.

Taron

Taron is een multi launch coaster die gebouwd is door Intamin. De achtbaan heeft maar liefst 4 wereldrecords op zijn naam staan, waaronder de snelste multi launch coaster. Hoe snel de achtbaan precies gaat is niet bekend, maar hij gaat al zeker sneller dan 113 km/h. Daarnaast kruist de baan zichzelf 116 keer in 58 verschillende kruispunten, wat tevens een wereldrecord is. De attractie heeft twee lanceringen en telt geen inversies. Voor een ritje moet je minimaal 1m30 groot zijn met begeleiding en 1m40 zonder begeleiding. De attractie heeft drie wachtrijen, een gewone wachtrij die op het einde splitst voor een front seat-rij en tot slot ook nog een single riders line. In de treinen, waar steeds 16 personen in kunnen plaatsnemen, heb je een heupbeugel en geen vloer onder je voeten, wat de rit extra spannend maakt! Tijdens de rit heb je naast twee lanceringen diverse scherpe bochten en kleine heuvels.

Raik

Raik is een family boomerang coaster die gebouwd is door Vekoma. Hij is voornamelijk gebouwd voor de kinderen voor wie Taron nog net iets te spannend is. Desalniettemin is het ook voor de volwassenen een leuke achtbaan. Ook deze achtbaan heeft twee wereldrecords, het is de snelste en langste family boomerang coaster. Voor deze attractie moet je minimaal 1m groot zijn met begeleiding en 1m20 zonder begeleiding. Ook Raik heeft drie wachtrijen. Een gewone wachtrij, een front seat-rij en een single riders line. Je wordt eerst achterwaarts omhoog getakeld waarna je wordt losgelaten en enkele bochten maakt. Daarna doe je hetzelfde traject opnieuw achteruit.

Thema en verhaal

Het thema van Taron bestaat voornamelijk uit immense rotspartijen. Daarnaast zijn er ook bruggetjes, watervallen en een ouderwetse windmolen te vinden. Klugheim betekent letterlijk ‘slim dorp’ en is dus ook een dorpje waar de bewoners enorm slim zijn. Men zocht een manier om thermische aardkracht om te zetten in een andere soort van energie. Taron is de machine die deze energie moet verplaatsen. Het is een soort stormram uit een fabriek waar aardenergie verwekt wordt. Raik is een speelse uitvinding van het slimme volk, waarmee ze de tijd voor- en achteruit kunnen laten draaien. De namen hebben verder geen diepere betekenis. In Klugheim leven ook trollen en kobolden, deze binden de bewoners dan vast in de zon waardoor ze verstenen. In het dorpje zijn dus ook enkele ‘versteende’ trollen en kobolden te vinden.

Onze ervaringen

Onze eerste indruk over Klugheim was alvast erg positief. Het is er afgewerkt tot in detail en nergens is er iets te vinden dat er niet helemaal in orde uitzag. De rotspartijen zijn waanzinnig groot en Taron maakt het allemaal nog indrukwekkender. Raik ligt daarentegen erg verschuild tussen de rotsen en gebouwen. De muziek maakt het dorpje nog aangenamer en jawel, zelfs de toiletten zijn erg mooi.

We begonnen met een ritje in Raik. De wachtrij is in het begin van de dag lang, maar als je wacht tot later op de dag moet je er al veel minder wachten. Raik is een leuke achtbaan die een prima aanvulling is bij Taron. Het is een echte familie-achtbaan en dus wel eens leuk voor de afwisseling, maar niet echt een highlight.

Taron is het daarentegen wel. Lange wachtrijen moet je erbij nemen als je gedurende de eerste openingsmaanden gaat, maar door de hoge capaciteit en de snelle werking van het personeel viel dat bij ons nog redelijk goed mee. De rit start en voor je gelanceerd wordt, sta je enkele seconden stil om spanning op te bouwen. Daarna volgt de erg krachtige lanceringen en ga je door verschillende scherpe bochten. Je wordt meermaals uit je stoel geslingerd en hebt veel airtime. Net als de baan wat begint te verzwakken volgt de tweede, opnieuw zeer krachtige, lancering die je naar het hoogste punt van de baan brengt. Hier raas je opnieuw door heel wat bochtenwerk tot je uiteindelijk in de remmen komt te staan. Wat ons betreft is dit een schitterende achtbaan, één van de betere die we tot nu toe gedaan hebben. Klugheim is zeker een bezoekje aan Phantasialand waard!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook
Blijf op de hoogte van de beste pretpark deals en ontvang alerts voor je favoriete parken.

Door Nathan

Pretparken zijn voor mij al vanaf ik klein was een echte passie, ik heb dan ook al veel pretparken bezocht in binnen- en buitenland. In oktober 2014 ben ik zelf een website gestart en ben tot nu de trotse beheerder van N8N Rides. Sinds juli 2015 werk ik ook mee aan Pretparkdealz om jullie op de hoogte te houden van de leukste nieuwtjes uit de pretparken!

Ontvang de beste pretpark deals in je mailbox, schrijf nu in:

[copernica location="footer"]