Onze ervaringen in Toverland

13/11/2015

Onlangs bezochten we Toverland, het jongste pretpark van Nederland. Het park is ontstaan in 2001 en ondertussen gegroeid naar één van de grootste pretparken van het land. In het park bevinden zich 5 achtbanen, waaronder Troy, de hoogste, snelste en langste houten achtbaan van de Benelux. Hieronder lees je meer over het park.

Vier Themagebieden

Toverland is verdeeld in vier grote themazones waarvan Het Land Van Toos het eerste is. Het is één grote hal die volledig indoor is. Hier staan vooral attracties voor jonge kinderen, waaronder Koffietassen, een kleine vrijevaltoren, een autobaan, waterglijbanen en veel speeltuigen. In deze hal staat ook de eerste achtbaan, de Boomerang, een familieachtbaan van Vekoma. Normaal staat er ook een zweefmolen, maar deze was gesloten aangezien ze hem gaan vervangen door een nieuw exemplaar.

Het tweede themagebied is The Magic Forest, ook dit themagebied is bijna helemaal indoor. In deze hal ligt onder andere de vernieuwde Maximus’ Blitz Bahn. Hier kan je best zo vroeg mogelijk naartoe gaan, want er staat vaak een lange wachtrij. Ook de log flume van het park, de Backstroke River, is hier gelegen. Naast deze twee grote attracties staat er ook nog het fun house Villa Fiasko, de Wirbelbaum, een carrousel en een groot klimrek.

De volgende themazone is de Magische Vallei, het grootste themagebied van het park. De eerste attractie die je tegenkomt is de Boosterbike, een gelanceerde achtbaan waarbij je op motors zit. Daarnaast bevindt zich meteen de volgende achtbaan, Dwervelwind. Een spinning coaster die gebouwd is door Mack Rides en een korte maar zeer krachtige rit heeft. Ook de rapid river van het park, de Djengu River, is in de Magische Vallei gebouwd. Buiten deze drie grote attracties, staan er ook nog enkele kinderattracties en een watershow in dit themagebied.

De laatste zone is de Troy-Area met natuurlijk de grootste achtbaan van het park, Troy! Een geweldige achtbaan die gebouwd is door Great Coasters International. De baan heeft enorm veel snelheid en airtime, absoluut een aanrader! Naast de Troy staan er in dit themagebied ook nog een schommelschip en een paardenbaan voor de jongere kinderen.

Conclusie

Toverland is een schitterend park dat een goed attractieaanbod heeft. Het heeft heel veel kinderattracties, maar ook grotere kinderen kunnen zich goed vermaken op attracties als de Troy en Dwervelwind. Het park is ook prima te bezoeken bij kouder weer, aangezien de helft van het park overdekt is. Naast goede attracties, is het park ook erg mooi gethematiseerd. Toverland is niet zo een heel druk park en bovendien krijg je alles gedaan op één dag. Het is zeker eens een bezoekje waard!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook
Blijf op de hoogte van de beste pretpark deals en ontvang alerts voor je favoriete parken.

Door Nathan

Pretparken zijn voor mij al vanaf ik klein was een echte passie, ik heb dan ook al veel pretparken bezocht in binnen- en buitenland. In oktober 2014 ben ik zelf een website gestart en ben tot nu de trotse beheerder van N8N Rides. Sinds juli 2015 werk ik ook mee aan Pretparkdealz om jullie op de hoogte te houden van de leukste nieuwtjes uit de pretparken!

Ontvang de beste pretpark deals in je mailbox, schrijf nu in:

[copernica location="footer"]