Onze ervaringen in PortAventura

04/09/2015

Deze zomer gingen we naar het zomerse PortAventura in Salou, één van Europa’s grootste pretparken met onder andere de hoogste en snelste achtbaan van Europa. In het onderstaande artikel lees je meer over dit Spaanse pretpark.

Zes themagebieden

PortAventura is onderverdeeld in zes verschillende themagebieden. De eerste themazone is Mediterrània. Behalve enkele attracties ligt hier natuurlijk de ingang van het park. Opgelet, in het park zelf mag je geen eten meenemen! Aan de ingang controleren ze alle rugzakken, en je eten moet je opbergen in de voorziene lockers. In de eerste themazone ligt ook de eerste achtbaan van het park: Furius Baco, die met zijn lancering van 135 km/h de snelste achtbaan van Europa is.

Als je het pad volgt kom je aan een splitsing waar je kan kiezen tussen twee themazones. Polynesia is het volgende gebied. De grote attractie daar is de Tutuki Splash, een gigantische splash waar je gegarandeerd nat uitkomt! Daarnaast biedt de zone nog de vernieuwde attractie Ice-Age the 4D-Ride en ook nog een schommelschip.

De derde zone is SesamoAventura. Hier vind je tal van attracties voor kinderen die gebaseerd zijn op de figuren uit Sesamstraat. Het ultieme paradijs voor jonge kinderen, maar let wel op, want in PortAventura zijn ze erg streng met lengte-eisen bij de attracties.

De volgende zone is de grootste zone van het park: China. Te beginnen zijn hier nog enkele kinder- en familieattracties te vinden. Wat verder in de zone staat Angkor, de nieuwste attractie van het park, maar ook de langste splash battle van Europa. En voor de achtbaanliefhebbers staan er ook de Shambhala en Dragon Khan, de twee bekendste achtbanen van het park. Beide achtbanen zijn gebouwd door het veelgeliefde bedrijf B&M. Dragon Khan is een achtbaan met acht inversies, dat in de tijd dat ze hem bouwden een wereldrecord was. Shambhala is de nieuwste achtbaan van het park en is maar liefst 76 meter hoog! Daarmee is het de hoogste achtbaan van Europa. Het is een achtbaan zonder inversies, maar met heel erg veel snelheid en airtime. Beide achtbanen verlopen zeer soepel en zijn zeker aan te raden voor achtbaanliefhebbers. Je zal wel wat geduld moeten hebben, want de wachttijden lopen vaak erg hoog op. Bij de Furius Baco staan in het hoogseizoen zelfs vaak wachtrijen van drie uur!

Na China kom je uit in Mexico. Daar kom je langs één van de grote blikvangers van het park. De honderd meter hoge Hurakan Condor. De hoogste vrijevaltoren van Europa! Je valt maar liefst 86 meter in één van de vijf gondels, waarvan je in enkele de mogelijkheid hebt om recht te staan. Daarnaast biedt Mexico nog enkele carrousels, maar hard draaien kennen ze in PortAventura duidelijk niet.

De laatste themazone is de Far West. Na nog een carrousel kom je aan een groot plein met maar liefst drie houten achtbanen! Stampida en Tomahawk. De Stampida zijn twee achtbanen die ongeveer hetzelfde zijn en tegen elkaar racen, soepel zijn deze achtbanen helemaal niet te noemen. De Tomahawk is de kinderversie van de Stampida, deze verloopt gelukkig een stuk aangenamer. Op het plein liggen nog enkele attracties en speeltuigen voor de jongere kinderen. Tot slot kom je nog langs twee waterattracties: de Silver River Flume en de Grand Canyon Rapids. Beide wildwaterbanen zijn niet erg spectaculair. De Silver River Flume is de log flume van het park en heeft drie drops, maar kent verder geen bijzondere elementen. Ook de Grand Canyon Rapids, de rapid river van het park, is niet echt spectaculair.

Conclusie en tips

PortAventura is een groot park dat goed onderhouden is, het ziet er overal erg mooi uit en nergens ligt een vuiltje aan de grond. Qua attractieaanbod is het een erg goed park. Het heeft grote publiekstrekkers zoals de Shambhala, Dragon Khan en Furius Baco die achtbaanfans van over de hele wereld naar dit park lokt. Het is dan ook een erg druk park, zeker als je het bezoekt in het hoogseizoen. Dan lopen de wachttijden gemakkelijk op tot een uur voor elke attractie. Daarbuiten heeft het park ook goede waterattracties en leuke attracties voor de kinderen, lees wel vooraf de lengte-eisen een keer. Indien je alles wilt gedaan hebben in het park, kan je beter ook twee dagen gaan. PortAventura is een schitterend park en is zeker aan te raden voor de pretparkliefhebber!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook
Blijf op de hoogte van de beste pretpark deals en ontvang alerts voor je favoriete parken.

Door Nathan

Pretparken zijn voor mij al vanaf ik klein was een echte passie, ik heb dan ook al veel pretparken bezocht in binnen- en buitenland. In oktober 2014 ben ik zelf een website gestart en ben tot nu de trotse beheerder van N8N Rides. Sinds juli 2015 werk ik ook mee aan Pretparkdealz om jullie op de hoogte te houden van de leukste nieuwtjes uit de pretparken!

Ontvang de beste pretpark deals in je mailbox, schrijf nu in:

[copernica location="footer"]