Onze ervaringen in Phantasialand

04/09/2016

Je kon er in de pretparkwereld moeilijk om heen dat Phantasialand dit jaar twee nieuwe achtbanen opende. Na enkele jaren van ongeduld en nieuwsgierigheid verscheen in het Duitse pretpark een volledig nieuw themagebied met Taron en Raik, een spectaculaire multi launch coaster en een family boomerang coaster. Als pretparkfans konden we niet anders dan het nieuwe gebied en het volledig park een bezoekje te brengen, dus besloten we op een zonnige dag een tripje te plannen richting Brühl. Hieronder lees je onze ervaringen uit het pretpark.

Zes wondermooie themazones

Phantasialand is in oppervlakte een zeer klein park. Toch bestaat het park uit maar liefst zes themazones en telt het diverse grote attracties, waarbij duidelijk rekening is gehouden met de beperkte ruimte. Meestal kom je in Phantasialand binnen langs een zijingang aan de ander kant van het park, maar als je langs de hoofdingang het park betreedt, kom je binnen in Berlijn, de eerste themazone. Bij de ingang bevinden zich enkele kinderattracties en een grote carrousel. Daarachter ligt de Main Street met Das Verrückte Hotel Tartüff, een zeer lang en mooi gedecoreerd fun house. In de attractie (en in heel Berlijn) vind je ook diverse acteurs die zeer goed opgaan in hun rol. Achter de Main Street ligt het grootste plein van Phantasialand met de mooiste Wellenflug die ik ooit gezien heb. Ook bevindt zich hier de ingang van de Maus Au Chocolat, een 3D-darkride die erg grappig is en leuk voor de hele familie.

Achter Berlijn ligt het grootste themagebied van het park, Fantasy. Je betreedt het gebied met enkele kinderattracties, waarna je een groot gebouw ziet met de Tittle Tattle Tree en de Winja’s Fear & Force, twee erg leuke spinning coasters die eveneens mooi gedecoreerd zijn. Verder ligt de langste indoor achtbaan ter wereld, Temple of the Night Hawk en daaronder ligt Hollywood Tour, een darkride in bootjes. Van beide attracties was ik niet onder de indruk, ze zijn duidelijk al een stukje ouder en naar mijn mening passen ze niet meer in de stijl van Phantasialand. Helemaal achteraan in het park ligt nog een erg lange splash battle waarbij je niet heel nat wordt.

We liepen terug door Berlijn om bij het volgend gebied te geraken, Mexico. De eerste attractie hier was Chiapas, een log flume met de steilste drop ter wereld. Het thema en de muziek van deze attractie zijn wonderlijk mooi, waardoor de attractie nog leuker wordt. Je moet wel tegen wat water kunnen, want je kan goed nat worden. Niet veel verder ligt de Talocan, een top spin die een waar spektakel is, niet alleen als je erin zit, maar ook om naar te kijken. Naast muziek en een zeer mooi ingegraven top spin zijn er diverse water- en vuureffecten die de rit nog spectaculairder maken dan hij al is. Het laatste deel van Mexico bestaat uit een kleine vrijevaltoren en de Colorado Adventure, een familieachtbaan die erg lang duurt.

Het vierde themagebied bestaat, behalve uit een zeer mooi gedecoreerd gebied, slechts uit één attractie. De Black Mamba is een B&M inverted coaster die door Deep In Africa raast. Een zeer mooie en soepele achtbaan die vier keer over kop gaat. Hij raast ook telkens vlak langs het thema van de baan waardoor het lijkt dat je enorm snel gaat, een echte aanrader dit!

China is het kleinste themagebied van Phantasialand, er bevinden zich twee attracties en diverse restaurants en eetgelegenheden. De eerste attractie is een madhouse die naar mijn mening niet erg bijzonder was. De tweede attractie is een lange darkride, een best mooi spookhuis zonder schrikeffecten.

Het laatste gebied was voor vandaag het meestbelovende. We startten met een ritje River Quest, een rapid river met drie drops en een draaikolk. Het is een echt wilde rit waar je ongetwijfeld nat uitkomt. Daarna gingen we naar de Mystery Castle, een indoor vrijevaltoren van 65 meter hoog. De rit is erg kort, maar wel zeer leuk, daarnaast is ook het thema prachtig. Ten slotte restte ons nog twee attracties, de voornaamste reden om naar hier te komen. We betraden het nieuwe gebied Klugheim dat deel uitmaakt van Mystery. De rotsen en Taron zijn overweldigend groot. Toch startten we met een ritje in Raik, een familieachtbaan die tussen de immense Taron wat verstopt ligt. Het is een erg leuke achtbaan die mij aangenaam verrast heeft. Hij is ideaal voor de hele familie en is zeker een ritje waard. Raik is echter snel vergeten als we denken aan Taron, de snelste multi launch coaster ter wereld die gebouwd is door Intamin. De rit start met een zeer krachtige lancering, daarna volgt de ene na de andere scherpe bocht. Hij is heel soepel en je hebt zeer veel airtime, mede door de heupbeugels waardoor je je erg vrij voelt. De rit wordt nog een heel stuk beter als de tweede en snelste lancering volgt, aan een snelheid van 117 km/h raas je opnieuw door diverse scherpe bochten waar je veel airtime en richtingswisselingen hebt. Dit is ongetwijfeld een achtbaan van wereldklasse, een aanrader voor iedereen!

Conclusie en tips

Phantasialand is voor mij het beste park dat ik tot nog toe bezocht heb. Het is een prachtig park met veel afwisseling in het attractieaanbod en alles is enorm mooi aangekleed. Overal wordt er muziek gespeeld waardoor het zowat het meest sfeervolle park is dat ik ken. Met het nieuwe themagebied hebben ze opnieuw een nieuwe zone en een geweldige attractie bij. Als je echt alles wil gezien hebben in het park, is het wel aangeraden meer dan één dag te komen, zeker als je ook kleine kinderen bij je hebt. Phantasialand heeft bovendien ook twee prachtige hotels. Ik kan een bezoekje aan Phantasialand alleen maar aanbevelen aan iedereen.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook
Blijf op de hoogte van de beste pretpark deals en ontvang alerts voor je favoriete parken.

Door Nathan

Pretparken zijn voor mij al vanaf ik klein was een echte passie, ik heb dan ook al veel pretparken bezocht in binnen- en buitenland. In oktober 2014 ben ik zelf een website gestart en ben tot nu de trotse beheerder van N8N Rides. Sinds juli 2015 werk ik ook mee aan Pretparkdealz om jullie op de hoogte te houden van de leukste nieuwtjes uit de pretparken!

Ontvang de beste pretpark deals in je mailbox, schrijf nu in:

[copernica location="footer"]