Onze ervaringen in de Efteling

19/03/2016

Het meest gekende pretpark in de Benelux is zonder twijfel de Efteling. Het is dan ook het park met jaarlijs het vierde meest bezoekers van Europa. In het park vind je onder andere het bekende sprookjesbos en 6 achtbanen. Ook wij trokken onlangs een dagje naar het park om te kijken wat er te beleven is.

Vier themagebieden

De Efteling is onderverdeeld in vier grote rijken, Efteling’s variant van themagebieden. Marerijk, Reizenrijk, Ruigrijk en Anderrijk. Eenmaal je het park binnen bent, staat er in tegenstelling tot bij velen parken geen rij van attracties voor je. Je komt binnen op een lang sfeervol pad, de Pardoes Promenade. Als je links afslaat, kom je terecht in het eerste rijk, Marerijk. Een groot deel hiervan bestaat uit het Sprookjesbos, waar maar liefst 29 (en binnenkort 30) sprookjes vertegenwoordigd zijn. Daarnaast telt Marerijk ook nog diverse kinder- en familiecarrousels, een monorail door het fantasiedorpje het Volk Van Laaf, de wondermooie Droomvlucht en Villa Volta, de eerste en één van de beste madhouses ter wereld.

Als je doorloopt kom je terecht in Reizenrijk. Hier staan twee grote indoorattracties, Vogelrok en Carnaval Festival. Vogelrok is de indoor achtbaan van het park en Carnaval Festival is een zeer leuke darkride, een absolute aanrader voor gezinnen en jongere kinderen. In de buurt van dat plein bevindt zich ook een leuk gemaakte theekopdraaimolen, een klein doolhofje, traptreintjes en een speeltuin. Een klein stukje verderop staan ook nog de uitkijktoren Pagode en bootvaartattractie Gondoletta.

Het derde rijk is Ruigrijk. Hier staan de grotere en wildere attracties van het park, waaronder 4 achtbanen, de Python, Joris en de Draak, de Vliegende Hollander en Baron 1898. De Python is de oudste achtbaan van het park en een echte klassieker. Hij is gebouwd door Vekoma en gaat maar liefst 4 keer over kop. Joris en de Draak is een houten racer achtbaan. Het zijn dus twee achtbanen waarbij je tegen elkaar kan racen. De Vliegende Hollander is een combinatie van een darkride, achtbaan en waterattractie die bovendien enorm mooi afgewerkt is. Baron 1898 is een divecoaster die gebouwd is door B&M en nieuw is sinds vorig jaar. De attractie heeft twee voorshows en een wonderlijk mooi achtergrondverhaal. Daarnaast is ook de rit geweldig, bovenaan de lift blijf je even stilstaan waarna je een gigantische drop maakt van 37,5 meter en twee inversies door raast. Buiten deze 4 achtbanen staat er ook nog een oldtimerbaan, kindercarrousel en de grootste schommelboot van Europa.

Het laatste rijk is Anderrijk. Hier staat de laatste achtbaan, de Bob. Buiten deze staat er ook de waterbaan Piraña en de schitterende Fata Morgana, een darkride in bootjes. In dit rijk bevindt zich verder ook nog de 4D-film Pandadroom en het Spookslot, de allereerste attractie van de Efteling.

Conclusie

De Efteling is een schitterend park dat duidelijk meer te bieden heeft dan een doorsnee pretpark. In het park is voor ieder wat wils, jongeren en volwassenen kunnen onder andere terecht in de Vliegende Hollander, Joris en de Draak, de Python en Baron 1898, terwijl jongere kinderen en families zich kunnen vermaken in schitterende attracties als Droomvlucht, Carnaval Festival, Villa Volta en diverse carrousels. Het park is niet alleen goed op vlak van attractieaanbod, het is ook overal schitterend afgewerkt. Let wel op, het pretpark is erg groot en zeker in het hoogseizoen enorm druk, dus als je alles wil zien is het zeker aan te raden om langer dan één dag te gaan. De Efteling is zeker eens een bezoekje waard, bovendien is het park elke dag open!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook
Blijf op de hoogte van de beste pretpark deals en ontvang alerts voor je favoriete parken.

Door Nathan

Pretparken zijn voor mij al vanaf ik klein was een echte passie, ik heb dan ook al veel pretparken bezocht in binnen- en buitenland. In oktober 2014 ben ik zelf een website gestart en ben tot nu de trotse beheerder van N8N Rides. Sinds juli 2015 werk ik ook mee aan Pretparkdealz om jullie op de hoogte te houden van de leukste nieuwtjes uit de pretparken!

Ontvang de beste pretpark deals in je mailbox, schrijf nu in:

[copernica location="footer"]