Miljardeninvestering bij Disneyland Parijs: nieuwe attracties en uitbreidingen

19/04/2018

Ben je fan van Marvel, Frozen of Star Wars? Dan kan je binnenkort zeker je hartje ophalen in Disneyland Parijs! The Walt Disney Company investeert twee miljoen euro in het razend populaire pretpark. Dit enorme investeringsproject is één van de grootste uitdagingen van Disneyland Parijs sinds de opening 25 jaar geleden. Na een aantal financieel zware jaren voor Disney, is het tijd voor verandering!

De belangrijkste vernieuwingen worden zonder twijfel de nieuwe thema-zones van Frozen, Marvel en Star Wars gelegen in het Walt Disney Studios park. Deze aanvullingen zijn goed voor bijna een verdubbeling van de oppervlakte van het park. Vanaf 2021 starten de werken in fasen.

Wat mag je verwachten van de parkuitbreidingen?

Om plaats te ruimen voor de nieuwe thema-gebieden, nemen we afscheid van een aantal bestaande attracties zoals Armageddon, Restaurant des Stars, Blockbuster Café en de attractie van Disney Channel.

Maar niet getreurd, de nieuwe zones brengen tal van nieuwe attracties en activiteiten met zich mee in het thema van de bekende strip- en filmpersonages zoals: Spiderman, The Hulk, The Avengers, Darth Vader, de figuurtjes uit Frozen en nog zo veel meer. Eén nieuwe attractie werd alvast aangekondigd: The Alien Swirling Saucers. Veel is er nog niet bekend, we weten enkel dat ze achter Toy Story Playland zal komen te staan. Ook werd al bekend dat de Rock ‘n’ Roller coaster een make-over zal krijgen in de stijl van de populaire superheld Iron Man.
Momenteel is slechts de helft van de totale oppervlakte van het park in gebruik, maar hier zal dus snel verandering in komen!

Disney is al langer bezig met het introduceren van de nieuwe franchises in hun pretparken. Eerder werd je met ‘Season of the Force’ al helemaal ondergedompeld in het universum van Star Wars. Gelijkaardige evenementen in het thema van Marvel mogen we dit jaar ook nog verwachten. Ook liggen er al een tijdje plannen op tafel om het hotel om te toveren in het Marvel-thema, ook dit maakt ongetwijfeld deel uit van de investeringsplannen van het pretpark.


Foto: Disneyland Paris®

Disneyland is en blijft het populairste pretpark in Europa

Met de geplande vernieuwingen wil Disneyland ook in de toekomst bovenaan het lijstje van meest bezochte pretparken in Europa blijven staa,. Met 320 miljoen bezoekers sinds de opening is het pretpark één van de belangrijkste toeristische trekpleisters. Het pretpark is goed voor ruim 6% van de jaarlijkse inkomsten uit het toerisme in heel Frankrijk.

Naast een geweldige bron van inkomsten is Disneyland Parijs ook een enorm belangrijke werkgever. Ze hebben maar liefst 16.000 vaste personeelsleden in dienst.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook
Blijf op de hoogte van de beste pretpark deals en ontvang alerts voor je favoriete parken.

Door Thomas

Als beheerder van Pretparkdealz probeer ik zoveel mogelijk deals met jullie te delen. Zo kan je steeds, mét korting, naar je favoriete pretparken vertrekken. Daarnaast schrijf ik af en toe over een nieuwtje van de pretparken. Veel plezier!

Ontvang de beste pretpark deals in je mailbox, schrijf nu in:

[copernica location="footer"]