Lost Gravity zet Walibi Holland op zijn kop

10/04/2016

Op 24 maart is in Walibi Holland een splinternieuwe achtbaan geopend. De nieuwe coaster heet Lost Gravity. Hij is gebouwd door Mack Rides en is een wereldprimeur. Het is de eerste achtbaan van het type ‘BigDipper’. Lost Gravity is 680 meter lang, 32 meter hoog en behaalt een snelheid van 87 km/h. De baan heeft een opvallend geel-zwarte kleur en bevat twee inversies.

In juli 2015 startte de bouw van de gloednieuwe achtbaan. Sindsdien werden regelmatig nieuwtjes bekend gemaakt en verschenen er bouwfoto’s. Op 24 maart is de achtbaan feestelijk geopend.

Het ritverloop start met een kleine bocht gevolgd door een opvallend snelle lifthill. Eenmaal boven aangekomen stort je naar beneden van de bochtvormige first drop. Hierna volgt er een kleine heuvel met enorm veel airtime. Daarna raas je door een schuingezette bocht, wat een uniek element is. Na nog een heuvel en bocht sta je in de remmen waarna je erg langzaam door de eerste inversie gaat, een dive loop. Vervolgens volgt er een bochtig parcours met ook de tweede inversie, een zero-gravity-roll. Net voor je in de remmen rijdt, wordt er ook nog een onride foto genomen.

Op de baan staan vier treinen waar acht personen in kunnen. Ze bestaan uit twee rijen van vier personen, waarvan telkens de twee buitenste zitjes geen vloer onder hun voeten hebben. Het treintje is wereldwijd uniek. Nog opvallend is dat de treinen geen klassieke schouderbeugels hebben, maar redelijk vrije heupbeugels.

Het thema van de achtbaan gaat, zoals de naam al doet vermoeden, over verloren zwaartekracht. Volgens het verhaal is er een meteoriet ingeslagen op de aarde, waardoor de zwaartekracht verdwenen is. Dat is ook rond de baan en in de wachtrij te merken, waar van alle voorwerpen op hun kop en op hun zijde staan. Ook tijdens de rit is door gewichtloosheid, airtime en G-krachten veel van het thema te merken.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook
Blijf op de hoogte van de beste pretpark deals en ontvang alerts voor je favoriete parken.

Door Nathan

Pretparken zijn voor mij al vanaf ik klein was een echte passie, ik heb dan ook al veel pretparken bezocht in binnen- en buitenland. In oktober 2014 ben ik zelf een website gestart en ben tot nu de trotse beheerder van N8N Rides. Sinds juli 2015 werk ik ook mee aan Pretparkdealz om jullie op de hoogte te houden van de leukste nieuwtjes uit de pretparken!

Ontvang de beste pretpark deals in je mailbox, schrijf nu in:

[copernica location="footer"]