Halloween vieren in pretparken in Nederland

16/10/2016

Het is alweer oktober en de zomer zit er ondertussen definitief op. Het seizoen is echter nog lang niet gedaan, wat bij de meeste pretparkfans roept oktober maar één ding op, Halloween! Zonder twijfel is Halloween het meest uitgebreide evenement in veel pretparken. De agenda van een pretparkfan staat deze periode dan ook goed vol. In onderstaand artikel geven we een kort overzicht van waar je overal kunt gaan griezelen in Nederland en voor welke leeftijd het geschikt is.

De Waarbeek – Haunted Holidays

In De Waarbeek kan iedereen terecht om Halloween te vieren. Overdag heeft het park gedacht aan jonge kinderen tot 12 jaar. Vanaf 17u wordt het park echter overgenomen door monsters en wordt het afgeraden voor kinderen onder de 16 jaar.

Halloween in De Waarbeek gaat door op 29 oktober.

Drievliet – Halloween

In Drievliet kunnen families met jonge kinderen terecht om Halloween te vieren. Daar worden verschillende, kindvriendelijke activiteiten georganiseerd die de jongsten onder ons ongetwijfeld geweldig zullen vinden.

Halloween in Drievliet gaat door van 15 tot en met 23 oktober en op 26, 29 en 30 oktober.

Hellendoorn – Heksendoorn

Ook in Hellendoorn kan je met de hele familie gaan griezelen. Heksendoorns is het halloweenevenement van Hellendoorn, waar kinderen tot ongeveer 16 jaar plezier kunnen maken. Sinds dit jaar is er in het park ook een nieuw spookhuis te vinden: Horror Hotel (adviesleeftijd 8 jaar). Daarnaast speelt er ook een speciale show. De iets oudere kinderen die intens Halloween willen vieren, kunnen op 21 oktober van 19 uur tot 23 uur in het park terecht voor ‘Screams’, een speciale avond voor kinderen vanaf 12 jaar.

Halloween in Hellendoorn gaat door van 2 oktober tot en met 30 oktober.

Julianatoren – Halloween

In Julianatoren kan je eveneens terecht voor het halloweenevenement. Ook hier kan je met de hele familie komen griezelen. Tijdens het kindvriendelijke Halloween organiseert het park diverse activiteiten en shows.

Halloween in Julianatoren gaat door op 30 september, 1, 2, 7, 8, 9 en 14 tot en met 30 oktober.

Plopsa Indoor Coevorden – Halloween met Wickie

Ook in het enige Nederlandse Plopsapark kan je komen Halloween vieren. Hier ben je met de hele familie welkom om samen met Wickie de Viking te griezelen.

Halloween in Plopsa Indoor Coevorden gaat door van 17 tot en met 30 oktober.

Toverland – Halloween Nights

In Toverland kan ook iedereen terecht voor een familiaal en intens Halloween. Tot 19 uur kan iedereen genieten van het park, maar van 19 uur tot 23 uur transformeert Toverland in een groot spookpark met maar liefst acht scare zones!

Halloween in Toverland gaat door op 21, 22, 23, 26, 27, 28, 29 en 30 oktober.

Walibi Holland – Fright Nights

Het grootste halloweenevenement van Nederland is natuurlijk de Halloween Fright Nights in Walibi Holland. Onder leiding van mascotte Eddie de Clown wordt het park overgenomen door honderden griezels die je de stuipen op het lijf jagen. Het evenement is voornamelijk bedoelt voor oudere kinderen en jongvolwassenen. Tijdens de gruwelijke Fright Nights is het park onderverdeeld in maar liefst zeven scare zones, Quarantine, Twisted Hellfire, Campsite of Carnage, Things, Game Over, Shadows en Pirates Cove. Er bevinden zich ook vijf angstaanjagende spookhuizen, The Villa, Haunted Holidays, Jefferson Manor, Psycho Shock en The Clinic.

Halloween in Walibi Holland gaat door op 8, 9, 14, 15, 16, 21, 22, 23, 28, 29 en 30 oktober.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook
Blijf op de hoogte van de beste pretpark deals en ontvang alerts voor je favoriete parken.

Door Nathan

Pretparken zijn voor mij al vanaf ik klein was een echte passie, ik heb dan ook al veel pretparken bezocht in binnen- en buitenland. In oktober 2014 ben ik zelf een website gestart en ben tot nu de trotse beheerder van N8N Rides. Sinds juli 2015 werk ik ook mee aan Pretparkdealz om jullie op de hoogte te houden van de leukste nieuwtjes uit de pretparken!

Ontvang de beste pretpark deals in je mailbox, schrijf nu in:

[copernica location="footer"]