Ervaring Winter Efteling: adembenemende magie in een winters jasje

18/01/2019

Wie denkt aan de Efteling, denkt aan magie, betovering en sprookjes. Tijdens de Winter Efteling is dat nog eens extra hard de waardheid. Alles wordt in een winters jasje gestoken: sneeuw langs de lantaarnpalen, magische lichtjes langsheen het park en hier en daar zijn de attracties extra aangekleed. Een tijdje geleden besloten wij – met mijn vriendin haar metekindje Josephine – een bezoekje te brengen aan de Winter Efteling. Het was een cadeau’tje voor haar verjaardag en dat maakte het weer eens zo speciaal. Zij was alleszins overdonderd van plezier en vond het een fantastisch geschenk. Bovendien was het echt zo’n winters dagje die dag, wat het allemaal nog extra magisch maakte.

Waar trekken we eerst naartoe?

Nadat we onze auto geparkeerd hadden, trokken we met veel enthousiasme richting de ingang. Deze imposante verschijning is op zich al de moeite waard om even bij stil te staan. Prachtig gedaan en aan het eind van de avond was dit extra mooi verlicht. Super! Eens binnen, besloten we eerst – via de app – een tijdstip voor Symbolica te reserveren. Lekker handig, zo waren we zeker van een snelle toegang tot deze nieuwe attractie. Goed. En nu een lekker wandelingetje door het park! Doorheen het park kon ik het niet laten van zowat alles een foto te trekken. Alles is zo mooi aangekleed dat je – toch als volwassene – zin hebt om bij elk klein dingetje stil te staan. Josephine is daar net iets te jong voor en besloot ons verder te trekken, wanneer we te lang treuzelden 😉.

Papier hier!

Een stukje nostalgie voor ons, is zeker Olle Bolle Gijs met zijn ‘Papier Hier!’. Het geeft meteen weer waarvoor de Efteling staat: magie met een vleugje verantwoordelijkheid voor de natuur waarin het zich bevindt. Dankzij Olle Bolle Gijs word je als kind (én als volwassene) er nog eens aan herinnerd dat het ieders verantwoordelijkheid is om zorg te dragen voor de natuur. Al is het maar door telkens je papiertjes netjes weg te smijten. Met hun 3D film ‘PandaDroom’, zetten ze hun verantwoordelijkheidszin nog eens kracht bij. Voor Josephine was het vooral een leuke ervaring, maar voor ons toch vooral een wake-up call: de natuur en de aarde zijn geheel zitten met problemen en wij zijn de oorzaak, maar kunnen ook weer de oplossing zijn.

Op verkenning

Na ons PandaDroom avontuur, besloten we verder te wandelen en eens te kijken wat er nog allemaal te vinden was. We gingen langs Symbolica, Carrouselpaleis, Carnaval Festival en belandden uiteindelijk bij Vogel Rok. Die wilden wij erg graag eens uitproberen, maar Josephine kreeg halverwege de wachtrij schrik en we besloten dan maar rechtsomkeer te maken. Na een hapje en een drankje, trokken we verder. We kwamen een langs een prachtig klein speeltuintje. Ondertussen was het al donker geworden en besloot ik enkele mooie foto’s te trekken. Zelfs zo’n klein speeltuintje, zit boordevol magie en schoonheid. Wauw!

Adembenemend in het donker

Wij vonden de Efteling al mooi overdag, maar in het donker is nog drie keer zo adembenemend! Alle lichtjes maken alles zoveel mooier en elk klein elementje wordt gewoon extra magisch. Dankzij de kleine shows en entertainment momentjes, heb je ook echt gevoel dat je onderdeel bent van een betoverend geheel. Ik denk dat ik wel duizend foto’s genomen heb op dit moment (lichtjes overdreven misschien 😉).

Tijd voor Symbolica

Daar was het moment dan! We hadden met ons drietjes uitgekeken naar Symbolica, dus er waren hoge verwachtingen. Langs buiten is Symbolica alvast buitengewoon prachtig. Het lijkt gewoon écht een sprookjeskasteel, zéker in het donker. Na niet al te lang aanschuiven – dankzij de app – mochten we voor het eerst Symbolica ontdekken. En wat voor een ontdekking! Van begin tot einde word je meegenomen in een fantastisch verhaal. Alles is tot de puntjes uitgewerkt en elk klein elementje is adembenemend. Absoluut de moeite, wauw!

Tijd om naar huis te gaan

Onze tijd was intussen gekomen: we moesten ons richting de uitgang begeven. Josephine had nog geen zin om naar huis te gaan, dus hebben we zowat alles gezien wat er nog te zien viel: de kleine fonteintjes, de dansers en danseressen aan de inkom en zóveel meer. Daar waar je bij andere parken gewoonweg het park verlaat, krijg je bij de Efteling echt het gevoel dat je aan het eind van een sprookje zit.

Kortom: een betoverend avontuur én het ideale cadeau’tje voor Josephine. Naar ons gevoel een absolute aanrader!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook
Blijf op de hoogte van de beste pretpark deals en ontvang alerts voor je favoriete parken.

Door Thomas

Als beheerder van Pretparkdealz probeer ik zoveel mogelijk deals met jullie te delen. Zo kan je steeds, mét korting, naar je favoriete pretparken vertrekken. Daarnaast schrijf ik af en toe over een nieuwtje van de pretparken. Veel plezier!

Ontvang de beste pretpark deals in je mailbox, schrijf nu in:

[copernica location="footer"]