Dierenpark Emmen wordt ‘WILDLANDS’

13/03/2016

Het is ondertussen geen geheim meer: Eén van de grootste dierentuinen in Nederland wordt vanaf dit jaar in een volledig nieuw jasje gestoken. Op 31 december 2015 zijn de deuren van Dierenpark Emmen dichtgegaan voor een grote vernieuwing. De hele dierentuin verhuist naar een nieuwe locatie in Emmen. Tevens krijgt het park een volledige nieuwe naam: WILDANDS Adventure Zoo Emmen.

Op dit moment vinden de laatste voorbereidende werken plaats voor de opening van WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, kortweg WILDLANDS. Het dierenpark werd volledig verplaatst naar een nieuwe locatie in het Drentse Emmen. WILDLANDS wordt maar liefst 22 hectare groot. Het budget voor de bouw van de dierentuin bedraagt in totaal 200 miljoen euro. Al sinds 31 mei 2013 zijn de werken aan het nieuwe park bezig. De daadwerkelijke bouw begon in november 2013. Van de 300 diersoorten in Dierenpark Emmen, verhuizen er ongeveer 100 mee naar de nieuwe verblijfplaats.

De opening voor publiek is gepland op 25 maart 2016. Op 18 maart 2016 wordt het echter al geopend voor koning Willem Alexander.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook
Blijf op de hoogte van de beste pretpark deals en ontvang alerts voor je favoriete parken.

Door Nathan

Pretparken zijn voor mij al vanaf ik klein was een echte passie, ik heb dan ook al veel pretparken bezocht in binnen- en buitenland. In oktober 2014 ben ik zelf een website gestart en ben tot nu de trotse beheerder van N8N Rides. Sinds juli 2015 werk ik ook mee aan Pretparkdealz om jullie op de hoogte te houden van de leukste nieuwtjes uit de pretparken!

Ontvang de beste pretpark deals in je mailbox, schrijf nu in:

[copernica location="footer"]