De toekomstplannen van Toverland

29/01/2017

In 2001 opende in Sevenum een kleinschalig pretpark, Toverland. In amper 15 jaar tijd is datzelfde pretpark uitgegroeid tot één van grootste, mooiste en (laten we eerlijk zijn) ook leukste attractieparken van de Benelux. In het onderstaande artikel bekijken we wat de toekomstplannen van het Limburgse pretpark zijn, want Toverland lijkt niet snel van plan om te stoppen met investeren. In 2020 hoopt het park jaarlijks één miljoen bezoekers te trekken.

In 2016 heeft Toverland een rustig jaar achter de rug. Dat is begrijpelijk, aangezien ze in 2015 twee nieuwe attracties geopend hebben: Maxiums’ Blitz Bahn maakte zijn intrede in het park, samen met verschillende andere wijzigingen, en op het einde van het jaar werd ook de Sim Sa La Swing vervangen door de nieuwe zweefmolen Djinn. De volgende jaren heeft Toverland echter weer een hele (magische) doos vol met uitbreiding- en vernieuwingsplannen.

2017

De uitbreidingsplannen starten al dit jaar met enkele kleine vernieuwingen. Zo wordt dit jaar een restaurant in de Magic Forest helemaal verbouwd en krijgt het een Oostenrijks thema, zodat het beter past bij de naastgelegen attracties, zoals de Maximus’ Blitz Bahn. Ook houten achtbaan Troy krijgt tijdens de winter een opknapbeurt.

2018

In 2018 zijn de plannen echter nog een stuk spectaculairder. Ten eerste wil toverland in dat jaar een nieuwe ingang bouwen, die naar eigen zeggen erg indrukwekkend zal worden. De ingang zal zich in tegenstelling tot de huidige buiten bevinden. Ook de parking zou uitgebreid worden, er komen maar liefst 1700 extra parkeerplaatsen. Er liggen ook plannen klaar voor een hotel, maar daarover is nog niets bevestigd.

Daar blijft het echter niet bij. In datzelfde jaar wil Toverland een groot nieuw themagebied openen. Het gebied zal gelegen zijn achter de spinning coaster Dwervelwind bij twee grote vijvers. In de nieuwe zone zal onder andere een nieuwe mega-achtbaan te vinden zijn. Fans vermoeden dat het zal gaan om een zogeheten “wing coaster”, die zal gebouwd worden door Bolliger & Mabillard. Hetzelfde bedrijf stond ook in voor onder andere de bouw van Baron 1898 in de Efteling. Dit zou één van de grootste achtbanen van de Benelux worden. Welke attracties er voor de rest in het themagebied komen te liggen, is nog niet bekend.

Wij kijken alvast uit naar alles wat Toverland de komende jaren van plan is en gunnen hen de één miljoen tegen 2020 ten zeerste. We zijn benieuwd waar het attractiepark binnen nog 15 jaar gaat staan!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook
Blijf op de hoogte van de beste pretpark deals en ontvang alerts voor je favoriete parken.

Door Nathan

Pretparken zijn voor mij al vanaf ik klein was een echte passie, ik heb dan ook al veel pretparken bezocht in binnen- en buitenland. In oktober 2014 ben ik zelf een website gestart en ben tot nu de trotse beheerder van N8N Rides. Sinds juli 2015 werk ik ook mee aan Pretparkdealz om jullie op de hoogte te houden van de leukste nieuwtjes uit de pretparken!

Ontvang de beste pretpark deals in je mailbox, schrijf nu in:

[copernica location="footer"]