De start van pretparkseizoen 2017

25/03/2017

Na een lange winter zien we sinds enkele weken opnieuw de zon door de wolken komen. Ook de temperaturen beginnen langzaam maar zeker terug aangenaam te worden. Dat wil zeggen dat het pretparkseizoen voor de deur staat. Sommige pretparken zijn dit weekend al geopend, andere wachten daar nog even mee. In dit artikel vind je een overzicht van welke parken wanneer openen en welke nieuwigheden we dit jaar mogen verwachten.

Efteling

De Efteling is 365 dagen per jaar geopend, wat dus wil zeggen dat het park in de winter niet de deuren sluit. Van een nieuwe seizoensstart is dus niet echt sprake. Dit jaar mogen we in de Efteling een grote, nieuwe attractie verwachten. Symbolica, een interactieve darkride waar de mascotte Pardoes je meeneemt door zijn paleis. Een exacte openingsdatum is er nog niet.

Toverland

Ook Toverland was tijdens de winter elke geopend, althans sommige delen van het park. Alleen het Land van Toos en de Magic Forest bleven open. De Troy-area en de Magische Vallei sloten enkele maanden de deuren. Het seizoen in Toverland is dit weekend begonnen, vanaf nu zijn alle attracties terug geopend. Toverland presenteert dit jaar geen nieuwe attractie, maar heeft tijdens de winter wel verschillende kleine vernieuwingen doorgevoerd.

Walibi Holland

Walibi Holland opent de deuren opnieuw op 14 april. Vanaf dan is ook hun nieuwe attractie NeuroGen toegankelijk, mits een leeftijd van 16 jaar. De attractie zal gebruik maken van Virtual Reality en is geïnspireerd op The Clinic, het spookhuis dat Walibi de vorige halloweenperiode opende.

Slagharen

In Slagharen start het seizoen opnieuw op 31 maart. Slagharen presenteert dit jaar de nieuwe achtbaan Gold Rush, de snelste overkopachtbaan van Nederland. De achtbaan krijgt drie lanceringen en gaat twee keer over kop. Gold Rush opent op donderdag 13 april. Daarnaast opent Slagharen dit jaar ook verschillende nieuwe bungalows en worden de nodige vernieuwingen doorgevoerd.

Duinrell

Duinrell opent opnieuw de deuren op 1 april voor de start van het nieuwe pretparkseizoen. Het pretpark krijgt dit jaar geen nieuwe attractie, maar het bijhorende Tikibad krijgt wel een nieuwe glijbaan.

Hellendoorn

In Hellendoorn begint het nieuwe seizoen op zaterdag 8 april. Hier opent dit jaar de nieuwe attractie Drakennest, een Disk-o. Het is een ronddraaiende schijf die ondertussen heen en weer slingert. De attractie wordt officieel geopend op 12 april.

Drievliet

In het pretpark Drievliet start het nieuwe pretparkseizoen op 1 april. Het park opent dit jaar twee nieuwe kinderattracties. Chute, een vrijevaltoren van 13 meter hoog en Tijdsmachine, vliegende fietsen.

Plopsa Indoor Coevorden

Plopsa Indoor Coevorden was de hele winter lang geopend, dus ook hier is niet echt een start van het nieuwe seizoen.

De Valkenier

Pretpark de Valkenier opent de deuren op 14 maart. Het pretpark opent dit jaar enkele nieuwe attracties, de Vliegende Schatkist, een butterfly en een piratenboot. Daarnaast komt er ook een nieuw blotevoetenpad.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook
Blijf op de hoogte van de beste pretpark deals en ontvang alerts voor je favoriete parken.

Door Nathan

Pretparken zijn voor mij al vanaf ik klein was een echte passie, ik heb dan ook al veel pretparken bezocht in binnen- en buitenland. In oktober 2014 ben ik zelf een website gestart en ben tot nu de trotse beheerder van N8N Rides. Sinds juli 2015 werk ik ook mee aan Pretparkdealz om jullie op de hoogte te houden van de leukste nieuwtjes uit de pretparken!

Ontvang de beste pretpark deals in je mailbox, schrijf nu in:

[copernica location="footer"]