Attractiepark Slagharen sluit iconische achtbaan

30/07/2016

Nederland is binnenkort een zeer iconische attractie armer. Attractiepark Slagharen heeft besloten om de 37 jaar oude Thunder Loop – ook gekend als Looping Star – af te breken. Op zondag 2 oktober maakt de nostalgische achtbaan zijn laatste rondjes in het park. Daarna wordt hij met de grond gelijkgemaakt. Pretparkfans moeten zich echter geen zorgen maken, al in 2017 zal de klassieke coaster een waardige opvolger krijgen.

De pretparkwereld moet afscheid nemen van één van de meest nostalgische achtbanen in de dichte omtrek. De Looping Star zal aan het einde van 2016 uit Attractiepark Slagharen verwijderd worden. De grootste reden daarvoor zijn de oplopende kosten voor onderhoud, de attractie had de laatste jaren erg veel technische problemen. De Looping Star – die de laatste 5 jaren door het leven ging als Thunder Loop – werd gebouwd in 1979 en was de eerste achtbaan van Nederland met een verticale looping.

De laatste ritjes van de achtbaan zullen plaatsvinden op zondag 2 oktober. Slagharen belooft de fans een waardig afscheid met bijzonder activiteiten. Er wordt onder meer gedacht aan het abseilen van de achtbaan, slapen onder de Looping Star of onderdelen veilen.

Gelukkig komt Attractiepark Slagharen ook met goed nieuws. De iconische achtbaan zal een waardige opvolger krijgen. Veel is er nog niet over bekend, wel zal ook deze achtbaan een zekere ‘thrill’ hebben en zal er minstens één inversie inzitten. Hij wordt in oppervlakte ook groter dan de Looping Star.

Wij kijken er alvast naar uit!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook
Blijf op de hoogte van de beste pretpark deals en ontvang alerts voor je favoriete parken.

Door Nathan

Pretparken zijn voor mij al vanaf ik klein was een echte passie, ik heb dan ook al veel pretparken bezocht in binnen- en buitenland. In oktober 2014 ben ik zelf een website gestart en ben tot nu de trotse beheerder van N8N Rides. Sinds juli 2015 werk ik ook mee aan Pretparkdealz om jullie op de hoogte te houden van de leukste nieuwtjes uit de pretparken!

Ontvang de beste pretpark deals in je mailbox, schrijf nu in:

[copernica location="footer"]